Ulošci za ravna stopala SKOČKO

Zdrav i prav senzo-motorčki ulošci za ravna stopala „SКOČКO“ je kreiran u skladu sa potrebama svakog deteta.

Iznad svega poštujući zahteve za podsticaj razvoju snage mišića i punu mobilnost svih zglobova stopala. Baš onako kako je za decu važno i potrebno.

Mi kreiramo i izrađujemo personalne uloške za obuću svaki tip i problem stopala kod dece.

Suštinska razlika u funkciji naših senzo-motoričkih uložaka i svih ostalih potpornih je u aktivaciji, stimulaciji mišića stopala i potkolenice. Potporni ulošci (ortopedski, anatomski, ortopedske cipele, uglavnom svi na srpskom tržištu) čine potporu, pasivan oslonac i to samo potporu uzdužnom unutrašnjem svodu stopala.

„Skočo“ podjednako dobro deluje u slučaju mišićne hipotonije i mišićne hipertonije. U ovim slučajevima uložak deluje kao terapija i često se koristi samo privremeno. Čim vremenom, nošenjem uloška mozak deteta automatizuje i stabilizuje mišićnu potporu nogu i stopala, uložak više nije neophodan i ako je uvek koristan jer ćemo obuću nositi ceo život.

This slideshow requires JavaScript.

Najveće iskustvo nam je u praćenju rasta i razvoja dece. Poznato nam je da je za decu najvažnija stimulacija, podsticaj razvoju. U ovom slučaju razvoj svodova stopala, a zapravo snage mišića stopala i podkolenice koji svojim tonusom doprinose formiranju svodova stopala. Naš dečiji uložak za obuću „Skočko“ kreiran je u skladu sa razvojem pravilnih oblika kretanja kod dece, doprinosi balansu u primerenom angažovanju svih mišića stopala i potkolenice. Pravilan hod, trčanje, skokovi kretanje uopšte obezbeđuju pravilan razvoj mišića stopala i držanja tela uopšte.

Dečije noge i stopala nisu iste kao kod odrasle osobe. Veoma važna razlika je u tome što dečije noge i stopala i dalje rastu. Кod odraslih potporni ulošci za obuću mogu rešiti jedan deo problema stopala. Vreme je pokazalo, odnosno decenije unazad, da su potporni ulošci za stopala apsolutno ne primereni deci i njihovim potrebama. Za razvoj i unapređenje telesnog razvoja dece danas prevashodno je važan razvoj snage mišića.

Nije samo problem uzdužnog svoda kod stopala deteta i odraslih. Postoje i mnogi drugi problemi koji se ne spominju jer dosadašnja tehnologija potpornih uložaka i ne može ništa drugo da rešava sem unutrašnjeg uzdužnog svoda. Što bi značilo da ukoliko dete nosi potporne uloške ili ortopedske cipele mora da vežba inače mišići atrofiraju. To nije slučaj sa senzo-motoričkim ulošcima. Na senzo-motoričkim ulošcima kad god je dete na svojim nogama, bivaju aktivirani oslabeli inaktivni mišići koji vremenom jačaju, a relaksirani prenapregnuti mišići. Zapravo senzo-motorički uložak radi na balansu u angažovanju i snazi svih mišića stopala i potkolenice što je jedino ispravan pristup kada su deca u pitanju. Ulošci za ravna stopala su pravi korak do rešenja problema sa ravnim stopalima.

Veoma značajna uloga senzo-motoričkih uložaka za obuću kod dece je što omogućavaju bolje dežanje svih segmenata tela. Zapravo dete počinje da aktivno drži čitavo svoje telo. Deca su na senzo-motoričkim ulošcima stimulisana da aktiviraju mišićni aparat koji svojim tonusom uspostavlja bolje držanje čitavog tela i svih segmenata pojedinačno. I veoma je interesantna činjenica da što su deca više na nogama i više se kreću to senzo-motorički ulošci imaju priliku da više vrše stimulaciju i pre dolazi do uspostavljanja poželjnih poprečnih i uzdužnih svodova stopala. Deci vemenom postaje lako i da stoje i dugo da se kreću, mnogo teže dolazi do zamora nogu.

Savetujemo Vam da uradite vašem detetu utvrđivanje telesnog statusa, konstatujete eventualne probleme i konkretne potrebe za vežbanjem, kretanjem, sportom i naravno uradite naše “Zdrav ni Prav” senzo-motoričke uloške za obuću.

Tagged with:
%d bloggers like this: