DEČIJI ULOŠCI ZA OBUĆU

Aktivira oslabele, a odgovorne mišiće za formiranje svodova stopala i pravilno držanje tela. Jedino ispravan princip u rešavanju problema kod spuštenih i ravnih stopala kod dece.

Aktivira oslabele, a odgovorne mišiće za formiranje svodova stopala i pravilno držanje tela. Jedino ispravan princip u rešavanju problema kod spuštenih i ravnih stopala kod dece.

Svi ostali ulošci kao i ortopedske cipele podupiru skelet i veštački dovode stopalo u poželjnu poziciju, ograničavajući slobodu pokreta u zglobovima stopala. To kroz vreme slabi mišiće stopala ali i zglobne veze.

SENZO-MOTORIČKI ULOŽAK
ZA DEČIJI POKRET BEZ OGRANIČENJA

  • aktivira i jača mišiće stopala i podkolenice

  • rešava problem spuštenih svodova stopala i ravnih tabana

  • utiče na pravilno držanje tela

  • Uspostavlja pravilno kretanje

 

Potporni ulošci ne rešavaju problem ravnih i spuštenih svodova stopala, već ga prave većim.

Stvara se pogrešna mehanika hoda.

Kasnije u eventualnoj sportskoj karijeri rizik od povreda skočnog zgloba i kolena se višestruko uvećava.

Nasuprot potpornim, senzo-motorički uložak ima funkciju da aktivira, jača i osnaži mišiće stopala i podkolenice koji zatim svojim tonusom utiču na formiranje pravilnog oslonca na stopala koji postaje idealna potpora za držanje svih ostalih, gornjih segmenata tela.

IZGLED PRESVUČENIH SENZO – MOTORNIH ULOŽAKA ZAŠTITNIM SLOJEM KOJI OMOGUĆAVA LAKO ODRŽAVANJE I DUGOVEČNU UPOTREBU 

Već punih 15 godina smo u saživotu sa decom od 3 do 12 godina. Najznačajniji period u telesnom rastu i razvoju, unapređenju motoričkih sposobnosti. Uvek naš rad sa decom podrazumeva utvrđivanje početnog stanja, kontrolnog i konačno finalnog na osnovu čega statističkim procedurama proveravamo efekte sprovedenih tretmana.

Punih 11 godina sarađivali smo sa fizijatrijskim centrima, poštujući njihova znanja i autoritet, dok konačno nismo prihvatili rezultate i shvatili da se opravdano ne slažemo sa preporukama i savetima fizijatara.

Tvrdimo da potporni ulušci NE pomažu ukoliko se ne rade diciplinivano i ispravno vežbe za stopala!

Plivanje u ovom uzrastu ne pomaže u otklanjanju loših držanja, a još manje u otklanjanju ravnih i spuštenih svodova stopala. Takođe i u ovom slučaju specifične vežbe, kretnje i aktivnosti su jedino te koje problem mogu kroz vreme rešiti!

Najveća tragedija za roditelje je ta što se kod nas na tržištu uložaka za dečiju obuću nalazi svašta, čak i ono što odmaže!

Silikonski ulošci nisu za decu!

Plastični i ulošci od drugih tvrdih materijala nisu za decu!!!

Danas je dobro poznata potrebna tvrdoća dečijeg uloška ako želimo dobar rezultat u rešavanju problema ravnih i spuštenih svodova stopala.