Држање тела

Сви данас причају о лошим држањима тела деце. Одрасли све више пате од болова у мишићном и коштано-зглобном систему чији узрок су Лоша Држања Тела. Успех у спорту и врхунском спорту зависи од програма вежбања који је усмерен на превенцију од повреда као и од програма повећања спортских перформанси.

Поседујемо спортску лабараторију опремљену са најсавременијим системом за спортску дијагностику. Помоћу наше спортске дијагностике могуће је утврдити постурални статус (држање тела), мишићне слабости и дисбаланс, као и вршити спортска тестирања и биомиханичке анализе кретања, почетних положаја код вежбача.

Велики број  протокола постуралних и биомеханичких анализа даје нам могућност да у Спортској лабараторији креирамо програм мерења намењен специфичностима сваког појединца. То нам поред осталих процедура омогућава да за вас креирамо програм вежбања уз који се временом несумљиво осећате боље, здравије без телесних тегоба и болова уз оптималну кондицију.
Изграђен систем тестирања моторичких способности и праћења телесног раста и развоја деце у спортској лабараторији, а уз редован и богат спортски програм који пружамо деци већ пуних 15 година омогућили су нам да спознамо дечије потребе на основу којих креирамо различите програме педагошког рада у Покрету за Здравију Децу “ПОКРЕТ ЗА ОКРЕТ”.
2д анализа тела

2д анализа тела

TEMPLO је прилагођен многим хардверским решењима и помоћу њега се могу вршити различите анализе кретања и држања тела постуре. Постуралне анализе представљају посебан модул TEMPLO софтвера међу којима спадају и најсавременије 2Д анализе постуралног статуса.

Posted by marekoneli in Држање тела, Спортска мерења
3д анализа тела

3д анализа тела

3Д анализе су анализе за процену постуралног статуса и анализе позиције кичменог стуба које подразумевају три камере помоћу којих се постура тела синхронизовано снима и анализира у три песрпективе. У 3Д анализама користимо ретрорефлективне маркирне лоптице које дају могућност најпрецизнијег мерења постуралног статуса и анализе кичменог стуба.

Posted by marekoneli in Држање тела, Спортска мерења
Постурометрија

Постурометрија

Постурална процена је изузетно важна у области превенције и отклањања лоших држања тела и утврђивање фактора ризика од кривљења и ротација кичменог стуба . Асиметрично држање може се довести у везу са широким спектром симптома различите тежине, од болова у леђима, главобоља, затим боловима у зглобовима и мишићима.

Posted by marekoneli in Држање тела, Спортска мерења