Функција стопала

Стопала имају најзначајнију улогу у формирању правилних облика кретања али и правилног држања тела. У многим спортовима успех пре свега зависи од добре функције стопала тако да свака спортска лабараторија и спортска дијагностика треба да поседује уређаје и системе за утврђивање функције стопала.

Узрок настанка равних табана и спуштених сводова стопала су не развијени мишићи стопала и подколенице, а најчешћи секундарни фактор је прекомерна телесна тежина и гојазност. А све скупа нам говори о хипокинезији или недовољном кретању деце и неправилној исхрани.

Од функције стопала зависи да ли ће дете имати добру механику хода и да ли ће успоставити правилно или лоше држања тела.

Да би се правилно телесно развијала неопходно је да се деца крећу у мери која је неопходна и довољно подстицајна за правилан телесни раст и развој. Нажалост данас живот деце није испуњен слободним кретањам и покретним играма. У природи деце је да трче и да скачу. Данас она то не знају да чине на прави начин.

Поседујте спортску лабараторију у којој ће те утврђивати функцију стопала на основу које ће те програмирати решење проблема стопала и кретања деце, рекреативаца, спортиста!
Спортска дијагностика, коју користимо у утврђивању развијености сводова стопала, нам даје најпрецизније податке на основу којих можемо закључити до ког нивоа су сводови стопала развијени, као и на који начин они утичу на постурални статус и којим вежбама и третманима је могуће све то одклонити.

Footscan

Footscan

Важан и неизоставни део наше спортске дијагностике је Footscan односно подоскоп помоћу којег се прецизно утврђује ниво развијености сводова стопала и омогућава израда индивидуалних сензо-моторичких уложака.

Posted by marekoneli in Спортска мерења, Функција стопала
Footplate

Footplate

FOOTPLATE представља најсавеменији систем који се користи за мерење дистрибуције оптерећења на стопалима, пројекцију гравитационих тачака, стабилометрију како у статици тако и динамици чиме схватамо функцију и степен развоја сводова стопала код деце или проблем код одраслих.

Posted by marekoneli in Спортска мерења, Функција стопала