ZDRAV I PRAV O nama

„Zdrav i Prav“ ulošci za obuću – Uspostavljaju i održavaju zdravlje vaših stopala i čini vašu obuću udobnijom još od 2014 godine.

zdrav-i-prav-6

Problemi sa stopalima su dominantni ali mnogi od nas odlučuju da ignorišu problem i podnose bol i neudobnost tokom kretanja. Retkost je naći stvarnu personalnu izradu uložaka u svetu, a kod nas to jedino i zaista mi činimo sa „Zdrav i Prav“ senzo-motoričkim ulošcima.

Posle više godišnjih istraživanja i posete mnogih sajmova za ortoze i protetska pomagala saznali smo i upoznali tehnologiju izrade senzo-motoričkih uložaka. Ova jedinstvena i posebna tehnologija izrade, pruža specifičnu funkciju uloška za obuću koju dobijamo nošenjem. Primarna funkcija u vidu aktivacije mišića stopala i potkolkenice odmah nas je privukla. Nakon dve godine obuke i usavršavanja kompletnog tima za proces izrade senzo-motoričkih uložaka krunisan je potrebnim umenjima, veštinama, sertifikatima. Usvojili smo tehnologiju i krenuli sa izradom najboljih uložaka za dečija stopala. Nastavili smo sa usavršavanjem i danas izrađujemo širok asortima uložaka za sve tipove stopala i sve probleme sa stopalima.

zdrav-i-prav-4

Mnogi problemi sa stopalima mogu se sprečiti ili smanjiti bol uz pomoć personalizovanih uložaka i dobro izabrane, kvalitetne obuće. Neverovatna stvar je da se danas problemi sa stopalima mogu rešiti korišćenjem principa bio-mehanike bez potrebe za hirurškim opcijama, što nije bio slučaj u prošlosti.

Da bi proširili i unapredili naša znanja, redovno naš tim posećuje seminare i treninge u Nemačkoj odakle je tehnologija i kupljena. Svaki član u lancu procesa izrade ima zasebne obuke i treninge. Svako je usko specijalozovan za svoj proces izrade.

Razvojem savremeno opremljene sportske labaratorije uspostavili smo saradnju sa prestižnim nemačkim kompanjama koje izrađuju sisteme za utvrđivanje telesnog statusa, sportskih performansi, analizu kretanja u svakodnevnom životu i sportu na osnovu kojih je moguće kreirati personalne senzo-motoričke uloške za obuću ali i kreirati individualni program za svakog vežbača: decu, rekreativce, sportiste. Danas je u vrhunskom ali sve više i u rekreativnom sportu i svakodnevnom životu ili terapiji, rehabilitaciji i tretmanu iznad svega važno da imamo mogućnost kreiranja personalnog tretmana, uloška programa vežbanja.

“Zdrav i Prav” ulošci za stopala – Prilagođena podrška za biomehaničke lukove, svodove stopala.

Većinu problema sa stopalima uzrokuju ne aktivni svodovi stopala, problem raspodele pritiska i nepravilan hod. Zbog pronacije ili supinacije, zglobne površine će se trošiti, stvarajući ne adekvatna opterećenja na zglobnim površinama, prekomerno trenje i pritisak, zbog nepravilne projekcije sila u zglobovima. To će prouzrokovati veće habanje zglobova i bol.

Neverovatna stvar je da se pojedini problemi sa stopalima mogu rešiti principima biomehanike bez potrebe za hirurškim opcijama.

Noseći naše ortopedske uloškeza obuću napravljene po biomehaničkim merenjima, to ne samo da rešava probleme sa stopalima, već i poboljšava hod, smanjuje istrošenost kolena, kukova pa čak pomaže u smanjenju bolova u leđima.

Ova tehnologija je poznata kao senzo-motorika. Potiče iz Nemačke pre više od 20 godina. Personalizovani ulošci “Zdrav i Prav” napravljeni su koristeći princip biomehanike i koristeći savremene tehnologije za pravilno poravnanje sila u zglobovima i postavljanje stopala u prirodan položaj aktivacijom neaktivnih i relaksacijom prenapregnutih mišića tokom hodanja i stajanja. Zajedno sa našim preporukama za kupovinu Vaših idealnih patika ili cipelama određene širine i dubine, pružiće Vam savršeno usklađenu potporu nastalu pravilnom aktivacijom mišića jedinstvenu za strukturu Vaših stopala i Vašeg načina hodanja.

zdrav-i-prav-2

Prestižni sertifikati i licence

Posedujemo prestižne sertifikate i licence od eminentnih sportskih i zdravstvenih ustanova iz nemačke:

  • Contemplas and Templo certificate – professional motion analysis software
  • Currex certificate – profesionala posture analazsis on human body
  • Currex certificate – professional Footplate Pro measuring analysis
  • Foot power certificate – a professional function of the sensomotoric used in the modern supply of insoles
  • Foot power certificate – Footpower in-house training
%d bloggers like this: