Ulošci za trčanje TRKAČ

Ulošci za trčanje „TRKAČ“ je Vaš najbolji prijatelj ukoliko ste ljubitelj trčanja.

Uvereni ste da Vam jedino kvalitetna patika za trčanje može prevenirati povrede, umanjiti bolove i neprijatnosti tokom i nakon trčanj? Nažalost moramo da vas razočaramo, pročitajte zašto su važni ulošci za trčanje. 

tehnika-trcanja

Zapravo to jedino može biti personalizovani senzo-motorički uložak koji je posrednik između specifičnosti funkcije Vašeg stopala i đona Vaše izabrane patike. Ne vrede Vam ni najbolje patike ukoliko nemate mogućnost da zbog svoje specifične funkcije stopala iskoristite performanse i najbolje profesionalno izabrane patike za trčanje.

  • Trčanje vam je veoma važno u Vašem svakodnevnom životu i očuvanju vašeg zdravlja.
  • Želite da učestvujete na polumaratonima i maratonima ili to činite samo za sebe ili volite da trčite u društvu vaših prijatelja. 
  • Morate posedovati Vaš personalno kreiran i izrađen senzo-motorički uložak “Trkač”.
  • Kreiran je za vaše stopalo i sportsku aktivnost koju volite.

Sačuvaće Vam Vaše zglobne površine i prevenirati potencijalne povrede i koštano-zglobne poremećaje prouzrokavane hroničnim prenaprezanjem.

oprema-za-trcanje

Senzo-motorički uložak podrazumeva personalizaciju izrade u skladu sa funkcijom vašeg stopala, vaših specifičnosti i potreba. Ako trčite nedeljno više od 30km uložak vam je neophodan.

Oni koji trče, a naročito muška populacija usled svojih ciljeva i ambicija često zanemaruju tegobe i probleme i vremenom uzrokuju hronične povrede. Sa našeg aspekta ambiciozni trkači predstavljaju nam Veoma teške saradnike. Bol su naviknuti da izdržavaju do krajnjih granica. Naviknuti da izdržavaju problem radi ostvarenja zacrtanog cilja. Opsesivni trkači pored svoje ambicije uvek ostaju verni trčanju, ma šta da im se dešava. I trčanje može predstavljati jednu vrstu zavisnosti. To ne mora predstavljati problem ukoliko trkač ima naviku da rešava probleme i problemčiće mišićnog i koštano-zglobnog sistema koji ga prate tokom trčanja i koji izbalansirano trenira ili tretira u skladu sa svojim mogućnostima i trenutnim stanjem.

This slideshow requires JavaScript.

 

Uspešno rešavamo vaše probleme tokom trčanja jer znamo da otkrijemo uzrok nastanka vašeg bola. Većina problema koji se javljaju su nam dobro poznati. Naša pomoć je sveobuhvatna i personalna. Suština je obnoviti mobilnost, osloboditi se bola što je brže moguće, a da bude što duže tako stanje održivo.

U tome nam svakako pomažu video analize, razni protokoli i testovi. Prvo je potrebno uraditi anamnezu. Saznati poreklo povrede i bola. Potrebno je tačno odrediti vaše specifične probleme, bolove i navike u treningu. Zatim nam je osnovni zadatak da putem biomehaničkih analiza hoda ili hoda i trčanja uočimo nepravilan pokret koji može uzrokovati probleme i bolove. Vrši se utvrđivanje distribucije opterećenja na tabanima u stajanju i kretanju. A na kraju ukoliko je potrebno i neophodno dublje ući u mehanizam funkcije Vašeg stopala uradićemo i video-sken stopala uživo sa predpostavljenim efikasnim modelom Vašeg budućeg uloška. Taj proces nazivamo “LiveStreaming” metoda. Otkrivaju se uzroci bola nastali ne ispravnim položajem u zglobovima čime se daju jasne indikacije uzroka vašeg bola.

ulošci-za-trčanje-2

Kako vam pomažu naši ulošci u trčanju?

Osnovni zadatak nam je da smanjimo mišićni zamor. Umorni mišići skloni su povredama. Izbalansiranom aktivacijom i angažovanjem svih mišića stopala i nogu smanjujemo mišićno prenaprezanje. Ublažavamo pritisak na ahilovu tetivu pomoću posebnih umetnutih elemenata specifične tvrdoće.

„Trkač“ uložak za vašu patiku olakšava kolenu umanjujući pritiske i nepoželjne sile. Podrazumeva se da sprečavaju neugodne žuljeve i plikove. Fleksibilan, lagan i trajno elastičan materijal pruža zaštitu od visokih opterećenja i istovremeno pruža visoku udobnost nošenja. Individualni dizajn osigurava slobodnu pokretljivost važnih zglobova i mišića na stopalu bez “trljanja i trenja”.

ulošci-za-trčanje-1

Pored izrade personalizovanog uloška, uvek nam je cilj da vam damo adekvatne savete i preporuke. Suština našeg rada je da pravilno shvatimo uzroke i pronađemo pravo rešenje. Rezultati ne znače nužno neophodan vam je uložak, mada trkači moraju shvatiti da im je pravi uložak zaista neophodan. Često je potrebnije izvršiti neke korekcije u tehnici ali i lošim navikama tokom trčanja. Dajemo vam savete i konkretne predloge u izboru patika za trčanje ali i mnoge druge savete.

Najčešći uzroci nastanka bola su: loše fizičko stanje i stanje kondicije, pogrešnih pokreta i pogrešne tehnike, pogrešno doziranog treninga, ne odgovarajuće patike, loše izraženi ulošci za obuću ili ulošci za trčanje…ali deformacije stopala su najčešći uzroci problema.

Rešite Vaše problema našim jedinstvenim anatomskim ulošcima za trčanje “Trkač”!

Tagged with:
%d bloggers like this: