Sportski uložak SPORT

Personalni sportski uložak i odgovarajuća patika su najbolja investicija za svakog sportistu!!!

Otkrij svoju idealnu patiku i obezbedi sportski uložak u skladu sa svojom specifičnom funkcijom stopala. Time ćeš smanjiti umor, ostvariti bolje kretne performanse, preventivno delovati na sportske povrede, umanjiti habanje zglobova i zglobnih površina.

Bilo da igrate fudbal, košarku, odbojku ili tenis, samo dobar zahvat stopala na tlo preko senzo-motoričkog uloška i patike omogućava eksplozivne promene pravca, naglo zaustavljanje i maksimalnu brzinu, pri tom uz zaštitu ligamenata i zglobnih površina. Ono što čini izvođenje ekstremnih pokreta sportiste mogućim, postavlja najviše zahteve za Vaše noge, kolena i leđa. Zglobovi sa ligamentima i mišićima formiraju “šasiju”, koja mora apsorbovati visoke sile. Sklop patike i „Sport“ senzo-motoričkog uloška “održava čvrst oslonac za tlo tokom promene pravca. Tokom naglih promena pravaca postoje velike sile smicanja u skočnom zglobu koje sportski uložak čvrsto stabilizuje i drži.

This slideshow requires JavaScript.

Velike sile koje deluju na stopala i noge sportiste u trenucima umora ili ne pažnje mogu dovesti do ne željenih povreda. Ako se granica elastičnosti usled dejstva sile prevaziđe i dovede do prekomernog pomeranja u zglobovima, tipične povrede su neizbežne:

  • Povrede spoljnih ligamenata na skočnom zglobu
  • Povreda unutrašnjeg ukrštenog ligamenta u zglobu kolena
  • Pripoj mišića, ali i povreda samog mišića
  • Povreda hrskavice i zglobnih površina

Kako „SPORT“ senzo-motorički uložak može da reši vaše probleme?

„Sport“ je kreran kako bi ostvario potporu i podršku u skladu sa izmerenim i projektovanim silama koje deluju na koštano-zglobni sistem donjih ekstremiteta utvrđenih jedinstvenim protokolom za otkrivanje funkcije stopala i projekciju sila na zglobove donjih ekstremiteta.

„Sport“ deluje osiguravajući optimalnu ugaonu poziciju zglobnog lanca sportiste. Cilj uloška za patiku je da omogući sportisti da postigne maksimalno moguće performanse, a da pri tom spreči povrede koje se mogu izbeći usled smanjenja sila pritiska i projekcijom sila u sigurnu poziciju.

Ulošci za sportiste imaju za cilj sledeće funkcije:

  • Bočna stabilnost tokom brzih promena pravca kroz posebno kreiranu petnu čašu
  • Poboljšanje koordinacije mnogobrojnih mišića stopala i potkolenice kroz optimalnu i izbalansiranu aktivaciju svih mišića
  • Podrška mišićima stabilizatora u skočnom zglobu i zglobu kolena
  • Ulošci za patike „SPORT“ podržavaju individualno specifično kretanje i dovode stopalo u optimalnu poziciju za kretanje. Uložak se ugrađuje u obuću finalnom obradom (ostvarujemo maksimalno prijanjanje uloška na unutrašnjost patike) čime se ostvaruje idealan prenos snage uz osećaj sigurnosti i stabilnosti.
  • Pruža podršku ostvarenju performansi izabrane patike i umanjuje negativne efekte na stopala loše izabrane sportske obuće.
  • Umanjuje pritiske i udare pojedinih delova stopala materijalima različite tvrdoće čime se izbegava pojava žuljeva i kožnih zadebljanja.

Svaki korisnik naših “Sport” uložaka zahvaljujući sprovedenom posebno kreiranom protokolu za izradu “Sport” uložaka za patike ima mogućnost da dobije “Lični program vežbanja” za prevenciju mogućih povreda i povećanje sportskih performansi. Uz to naši Veoma iskusni personalni treneri mogu vas uputiti u suštinu kreiranog programa.

Uz naš “Sport” uložak za Vašu sportsku patiku postižete bolje sportske performanse i smanjujete rizik od povreda. 

Pozovite i dogovorite Vaš termin za biomehaničku analizu Vaše statike i specifičnosti kretanja i dinamike Vašeg sporta.

“Sport” uložak za patiku je najbolji čuvar zdravlja Vašeg koštano-zglobnog i mišićnog sistema koji produžava Vašu profesionalnu sportsku karijeru.

Tagged with:
%d bloggers like this: