Ulošci za obuću po meri

U prošlosti klasični ulošci za obuću uglavnom su imali ulogu „statičke“ potpore sa ciljem da zapravo veštački stabilizuju stopalo.

Danas revolucionarni senzo-motorički ulošci za obuću po meri aktiviraju inaktivne mišiće stopala i potkolenice, a relaksiraju prenapregnute čineći neophodni mišićni balans i čini aktivno stopalo što se prenosi na sve gornje segmente tela i zglobove omogućavajući bolje držanje i funkciju karličnog pojasa, a samim tim i čitavog tela.

  • Poseduj personalni senzo-motorički uložak za obuću po meri.
  • Kreiran baš za tebe i tvoja stopala, tvoj životni stil!
  • Uživaj godinama u laganom koraku, i rasterećenim slabinama.

 

Ulošći za obuću po meri

Ulošci za obuću po meri su potrebni svima nama jer nosimo obuću. Kod nas nisu toliko popularni. Uglavnom ih koriste oni koji imaju problem i ne izdržive tegobe, deca kod kojih je detektovan spušten svod stopala ili ravni tabani, retko sportisti koji bi ih najpre trebali imati, a češće rekreativci i oni koji se bave trčanjem.

Ulošci za obuću po meri-1

Da bi bio veći broj korisnika uložaka za obuću, pre svega je potrebno pružiti uložak u skladu sa potrebom, a zatim i kvalitetan uložak za obuću po meri.  Za prvo je potrebna dobra i kvalitetna dijagnostika i protokoli, stručnjaci koji utvrđuju objektivne potrebe za konkretnim tipom uložaka za obuću, a zatim merljivim i uporednim kontrolnim analizama kojim pratimo razvoj funkcije stopala u kretanju i stajanju.

Pored personalizovanih, pružamo vam mogućnost da posedujete najkvalitetnije tipski kreirane, potporne uloške, personalizovane u skladu sa životnim stilom, sportom, tipom i problemima u funkciji stopala svetski potvrđenog nemačkog brenda „Currex“.

Za Vas kreiramo i jedinstvene, personalizovane senzo-motoričke uloške za obuću „Zdrav i Prav“.

Ulošci-za-obuću-po-meri-zdraviprav

Senzo-motorički ulošci za obuću po meri su namenjeni svima!

Za svaki tip i problem sa stopalima. Bez obzira, da li se radi o deci, odraslima, rekreativcima ili vrhunskim sportistima. Ostvaruju potpuno drugačiji uticaj na stopalo i telo u odnosu na sve druge tipove uložaka za obuću.

  • Podstiču dobra držanja kod dece dok se razvijaju i rastu
  • Koriguju i unapređuju funkciju stopala
  • Razvijaju fiziološki svod stopala kod dece i objektivno moguće kod odraslih
  • Omogućavaju segmentima, i svim zglobovima stopala da se kreću slobodno što je i prvi preduslov za stabilan razvoj svoda stopala tokom rasta i razvoja dece
  • Jačaju mišiće stopala i podkolenice
  • “Zdrav i Prav” personalni ulošci za svakog i svako stopalo

Svi drugi ortopedski ulošci za obuću koji su na našem tržištu imaju funkciju potpore, što znači da podupiru skelet što ima svoje velike nedostatke. Najveći problem kod potpornih uložaka i ortopedskih cipela je taj što ukoliko ne radite vežbe za jačanje mišića stopala i potkolenice ulošci mogu napraviti veći problem nego korist.

Ulošci za obuću po meri

Odraslima i sportistima senzo-motorički ulošci čine optimalnu angažovanost svih mišića stopala i potkolenice, bolju mehaniku hoda i trčanja umanjujući mogućnost povređivanja i potrošnje hrskavice zglobova usled preopterećenja pojedinih zona.

Ulošci-za-obuću-po-meri-3

Izrađuju se po posebnom principu senzo-motorike, koji podstiče rad mišića stopala i njihovih tetiva, kao i mišića podkolenice kako prilikom stajanja tako i prilikom hoda. Mišiću stopala jačaju dok god ste na nogama i sa senzo-motoričkim ulošcima, a naročito ako ste u pokretu, hodate, trčite, skačete. „Zdav i Prav“ anatomski ulošci vrše uticaj na koordinaciju muskulature stopala određenim pritiskom na specifične nerve i tetive u stopalu. Tim delovanjem telo se vremenom adaptira i počinje da praktikuje novi, ispravan model pokreta i kretanja.

Kompletna analiza stopala (statička i dinamička, video analiza hoda, trčanja, testa u čučnju), pruža preporuku za korišćenje, a zatim kreiranje i izradu senzo-motoričkih uložaka. Vrši se pomoću savremene sportske dijagnostike i može se obaviti u prostorijama Centra za sportsko usmeravanje Pokret Za Okret (Stari DIF, Deligradska 27 Beograd).

Slobodni smo da tvrdimo da su danas ulošci potrebi svakom. Ne samo onima koji osećaju telesne tegobe i imaju problema sa stopalima, već i sportistima, a naročito onima koji dobro vode računa o očuvanju svog telesnog zdravlja i kvaliteta života. Svi oni koji jednom sebi obazbede i naprave naše senzo-motoričke uloške shvate razliku. Žele da nose uloške uvek i rado ih prebacuju iz obuće u obuće.

Ulošci se prave na osnovu posebnog protokola merenja, statičke i dinamičke funkcije stopala, zatim snimanjem i analizom čitavog tela tokom hoda, kao i utvrđivanjem posturalnog statusa i telesnih tegoba.

Ulošci za cipele ELEGANT
Ulošci za cipele ELEGANT Zašto vam nebi bilo udobno u obući dok ste na poslu ili na nekoj proslavi ili svečanosti? Odrasli najčešće imaju problem sa elegantnom obućom, a još više ako je nova. Javljaju se specifični problemi i bol stopala u poslovnoj ili elegantnoj cipeli. Duga stajanja i hodanje u poslovnim/elegantnim cipelama mogu biti prava muka. Već nakon kratko provedenog vremena u cipeli, pete […]
Sportski uložak SPORT
Personalni sportski uložak i odgovarajuća patika su najbolja investicija za svakog sportistu!!! Otkrij svoju idealnu patiku i obezbedi sportski uložak u skladu sa svojom specifičnom funkcijom stopala. Time ćeš smanjiti umor, ostvariti bolje kretne performanse, preventivno delovati na sportske povrede, umanjiti habanje zglobova i zglobnih površina. Bilo da igrate fudbal, košarku, odbojku ili tenis, samo dobar zahvat stopala na tlo preko senzo-motoričkog uloška i patike […]
Ulošci za trčanje TRKAČ
Ulošci za trčanje „TRKAČ“ je Vaš najbolji prijatelj ukoliko ste ljubitelj trčanja. Uvereni ste da Vam jedino kvalitetna patika za trčanje može prevenirati povrede, umanjiti bolove i neprijatnosti tokom i nakon trčanj? Nažalost moramo da vas razočaramo, pročitajte zašto su važni ulošci za trčanje.  Zapravo to jedino može biti personalizovani senzo-motorički uložak koji je posrednik između specifičnosti funkcije Vašeg stopala i đona Vaše izabrane patike. […]
Anatomski ulošci TERAPEUT
Anatomski ulošci – Terapeutski ulošci za vaše bezbolne i lakše noge Posvećeni vašem problemu! Vremenom pronalazimo rešenje.  Mi Ne verujemo u instant rešenja. Stopala su složen sistem potpore i kretanja da bi to bilo moguće. Ovaj tip uložaka kreira se na osnovu podrobne anamneze i analize funkcije zglobova stopala, kroz više testova, a izrađuju pojedinačno, a finalnu obradu radimo ručno uz pomoć naprednih alata. Prvi […]
Ortopedski ulošci za tinejdžere TINDŽI
Ortopedski ulošci za tinejdžere TINDŽI su ulošci za obuću omogućavaju pravilan hod i čine podsticaj pravilnom držanju tela. Tinejdžeri trebaju najveću podršku. Sa aspekta podsticaja pravilnog telesnog rasta i razvoja u vidu optimalnog stimulusa za razvoj snage mišića. Stopala predstavljaju osnovu, bazu stabilnosti i dobrog držanja tela. Ako je ta baza poljuljana, narušena ne može biti ni dobrog držanja tela niti pravilnog kretanja od kog […]
Ulošci za ravna stopala SKOČKO
Zdrav i prav senzo-motorčki ulošci za ravna stopala „SKOČKO“ je kreiran u skladu sa potrebama svakog deteta. Iznad svega poštujući zahteve za podsticaj razvoju snage mišića i punu mobilnost svih zglobova stopala. Baš onako kako je za decu važno i potrebno. Mi kreiramo i izrađujemo personalne uloške za obuću svaki tip i problem stopala kod dece. Suštinska razlika u funkciji naših senzo-motoričkih uložaka i svih […]
Ulošci za kopačke
Igranje fudbala podrazumeva visok rizik za povrede stopala i kolena. Da li ste pitali da li postoje ulošci za kopačke? Ako jeste, ovaj tekst vam može približiti zašto je potrebno da imate uloške samo za kopačke. Upotrebom uloška za kopačke obezbeđujete podršku, stabilnosti i veću udobnost za vaša stopala tokom treninga ili fudbalskog meča, a što je za Vas kao igrača najvažnije smanjujte rizik od […]
%d bloggers like this: