Anatomski ulošci TERAPEUT

Anatomski ulošci – Terapeutski ulošci za vaše bezbolne i lakše noge

Posvećeni vašem problemu! Vremenom pronalazimo rešenje.  Mi Ne verujemo u instant rešenja. Stopala su složen sistem potpore i kretanja da bi to bilo moguće.

Ovaj tip uložaka kreira se na osnovu podrobne anamneze i analize funkcije zglobova stopala, kroz više testova, a izrađuju pojedinačno, a finalnu obradu radimo ručno uz pomoć naprednih alata.

Prvi zadatak pri izradi Vašeg personalizovanog uloška za obuću je otklanjanje negativnih faktora koji uzrokuju problem. Umanjujemo neprijatnosti, a tokom vremena otklanjamo bol. Uticaj našeg anatomskog uloška za obuću prvenstveno je usmeren na mišić. Preciznu poziciju tačaka aktivacije muskulature stopala i podkolenice dobijamo pomoću “Footpower” skenera i softvera takođe nemačke firme “Contemplas”. Prilikom Vaših složenih terapeutskih potreba koristimo se “LiveStreaming” metodom snimanja reakcije Vašeg stopala na pojedine gradivne module vašeg budućeg uloška za obuću na “Footpower” skeneru. Snimanjem distribucije opterećenja na tabanima tokom stajanja i hoda uviđamo potrebu izrade uloška sa pojedinim delovima različite tvrdoće kako bi se tačke preopterećenja na tabanima rasteretile.

This slideshow requires JavaScript.

 

Anatomski ulošci

Veoma je interesantno kako i po kom principu funkcioniše senzo-motorički uložak. Ukratko i koliko god je to jednostavno moguće predstavićemo Vam ovaj genijalan mahanizam. Regulatorni kretni sistem ljudskog organizma, koji proizvodi pokret, naziva se senzo-motorni sistem. Aferentni i proprioceptivni sistem, kao njegovi delovi koji prenose informacije o podlozi i pokretu, samo su delimično zasebni i ne mogu pojedinačno ili izolovano delovati. Čine mehanizam kojim se vrši aktivacija mišića senzo-motornim uloškom za obuću.

 Cilj je da se Vašim budućim uloškom za obuću preko specifičnih promena u napetosti i dužini muskulature, koriguje šema aktivacije mišića, bez negativnog uticaja na normalnu i punu pokretljivost stopala u obući ili izazivanje bola. Noga se u našem “Zdrav i Prav” ortopedskom ulošku za obuću skeletno koriguje do fiziološke početne pozicije i iz ovog položaja izvodi pokret.

Anatomski-ulošci-0

Mozak sada ima priliku da odgovori i izbalansira, prilagodi aktivaciju muskulature. Ovakav vid potpore ima za cilj korektivna svojstva. Takva veština izrade zahteva obučen i iskusan kadar.

Naša je večita inspiracija u kreiranju personalizovanog uloška za obuću. “Terapeut” senzo-motorički uložak često gradimo od materila različite tvrdoće kako bi odgovorili složenim bio-mehaničkim zadacima funkcije stopala u odnosu na početno ili trenutno siptomatsko i bolno stanje.

Krajnji najpoželjniji efekat koji Vaš “Terapeut” uložak treba da proizvede je lak i bezbolan korak koji će Vas ohrabriti i podstaći na više kretanja u budućnosti.

Najčešće probleme, bol i neprijatnosti sa stopalima imaju gojazne osobe i osobe sa prekomernom telesnom težinom. Veoma je važno shvatiti u takvim slučajevima da rešenje problema sa stopalima ide preko korigovanja telesne težine tokom vremena. U tome će Vam naš senzo-motorički uložak za obuću sigurno pomoći i olakšati Vam put vaših promena do konačno kvalitetnijeg života bez bola.  

Pokret i kretanje, a na kraju i vežba su neophodni kako bi uspeli da obezbolimo naše telo i učinimo ga funkcionalnim. Pre svega sedentaran način života (hipokinezija) i prekomerna telesna težina i gojaznost negativno utiču na Vaša stopala. Ukoliko su udruženi sa genetskom predispozicijom ka određenim poremećajima bolovi i tegobe sa stopalima, kolenima i kukovima tokom vremena su neizbežni. Vaš kvalitet života svakog meseca drastično opada.

Ne dozvolite da se to i Vama desi.

Uradite sebi naš Anatomski ulošci “Terapeut” i počnite više da se krećete, vežbajte redovno i garantujemo Vam da će te uspeti.

Život može da bude Veoma jednostavan i lep. Naročito kada uspemo da pobedimo sami sebe i ponosno krenemo da koračamo kroz život.

Tagged with:
%d bloggers like this: